Lyhyesti

TARINAMME

MUINELMA

Unelmia muinaisuudesta

Muinelma on 1800-luvulla kehitetty uudissana, jolla on tarkoitettu sekä menneisyyden myyttejä että muinaismuistoja.  Ensimmäistä kertaa sanaa käytti Elias Lönnrot vuonna 1836 ilmestyneessä kirjoitelmassaan ”Muinelmia”, jossa muinelma yhdistettiin muinaisten tarinoiden, muinaisuskon ja myyttien tutkimukseen.

 

Muinaismuistoa eli -jäännöstä tarkoittavana sanana ’muinelma’ esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1848. Sitä käytti Volmari Kilpinen eli Wolmar Styrbjörn Schildt, joka oli Jyväskylän piirilääkäri, fennomaani, uudissanaston kehittäjä ja suomentaja. Monen uudissadan tavoin sana ei ollut pitkäikäinen, ja se korvautui 1800-luvun lopulla muilla nimityksillä .

Taustaksi

MITÄ TEEMME

Menneisyys tunnetuksi

Kaupan tuotteet perustuvat suomalaisesta menneisyydestä kertoviin esikuviin, kuten konkreettisiin arkeologisiin löytöihin ja tutkittuun arkeologiseen tietoon.

TUOTTEET PERUSTUVAT TIETOON - ja tieto kuuluu kaikille

Taustalla on vahva tiedollinen osaaminen: olemme itse arkeologian ja historian ammattilaisia. Haluamme osaltamme kaupan tuotteiden kautta välittää tuoretta, luotettavaa tutkimustietoa sen eri muodoissa siitä kiinnostuneelle laajalle yleisölle.

KÄSITYÖLÄISTEN TUKEMINEN

Suurin osa tuotteistamme on alusta loppuun kotimaista valmistetta. Haluamme arkeologisten esimerkkien mukaan valmistettujen korujen tekemisessä tukea kotimaisia alan ammattilaisia ja käsityöläisiä. Julkaisujen painatuksissa käytämme kotimaisia painotaloja: esimerkiksi Ravattulan muinaispukukirjalla on sekä Avainlippu että Joutsenmerkki -sertifikaatit osoituksena kotimaisesta työstä ja ympäristöystävällisyydestä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme toimimaan mahdollisimman vastuullisesti.

ARKEOLOGISEN PERUSTUTKIMUKSEN TUKEMINEN - Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n myyntikanava

Olemme Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n (SMTT) kannatustuotteiden virallinen jälleenmyyntikanava. Yhdistys mm. jakaa stipendejä arkeologian opiskelijoille, tukee erilaisia tutkimushankkeita ja on osallistunut keskeisenä toimijana Ravattulan muinaispuvun valmistamiseen. Maksamme kannatustuotteiden hinnasta viidenneksen (20 %) yhdistykselle arkeologisen perustutkimuksen tukemiseen ja tekemiseen.

2023 - Ravattulan muinaispuku -kirja ja PUVUN SOLKI

Uusimpana tuotteena 1.4. ilmestyi laaja tietoteos Ravattulan muinaispuku - tutkimukset ja valmistusohjeet. Puvun kanssa käytettävän hopeisen hevosenkenkäsoljen saa myös vain kauttamme. Tervetuloa ostoksille!

Shopping Cart